Dave‘as Smithas, pensininkas, buvęs vairavimo instruktorius iš Bristolio Vakarų Anglijoje, sakė, kad buvo 7 kartus paguldytas į ligoninę ir jau rengėsi savo laidotuvėms.

Jo žmona Linda, kuri karantinavosi namie kartu su vyru, sakė: „Daugybę kartų mes manėme, kad jis nebeišsikapstys. Tai buvo siaubingi metai“.

Bristolio universiteto infekcinių ligų konsultantas Edas Moranas teigė, kad D. Smito „kūne virusas buvo aktyvus“ visą laiką.

„Mes sugebėjome tai įrodyti, siųsdami jo viruso mėginį universiteto partneriams, kuriems pavyko jį išauginti, įrodant, kad tai nebuvo viruso likučiai, dėl kurių PGR testas buvo teigiamas, tai buvo aktyvus, gyvybingas virusas“, – sakė E. Moranas.

D. Smithas pasveiko po gydymo sintetinių antikūnų kokteiliu, kurį sukūrė JAV biotechnologijų bendrovė „Regeneron“.

Šis gydymo būdas nėra kliniškai patvirtintas naudoti Jungtinėje Karalystėje, tačiau šiuo atveju, iš atjautos pacientui, buvo padaryta išimtis.

Šį mėnesį paskelbtų klinikinių tyrimų rezultatai parodė, kad gydymas sumažino mirčių skaičių tarp sunkių COVID-19 pacientų, kurių organizmas nesugeba sukurti stipraus imuninio atsako.

D. Smithas su žmona galėjo švęsti pergalę, kai jo testas pagaliau tapo neigiamas, praėjus 45 dienoms po „Regeneron“ vaisto vartojimo ir maždaug 305 dienoms po užsikrėtimo pradžios.

D. Smitho gydymas nebuvo oficialaus medicininio tyrimo dalis, tačiau jo atvejį dabar tiria virusologas Andrew Davidsonas iš Bristolio universiteto.

Straipsnis apie jo atvejį bus liepą pristatytas Europos klinikinės mikrobiologijos ir infekcinių ligų kongrese, sakant, kad tai yra, kaip manoma, „ilgiausia infekcija, užfiksuota literatūroje“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)