Anot jo, šis dramblys tikriausiai buvo išvarytas iš savo kaimenės „už nirtų elgesį“.

Lytinę brandą pasiekęs dramblio patinas, kuriam tikriausiai yra 15 ar 16 metų, siautėja Džarkando valstijos Santal Parganos genčių regione nuo tada, kai atsiskyrė nuo 22 gyvūnų kaimenės.

„Tikėtina, kad jis norėjo poruotis ir buvo išvarytas, nes nirčiai elgėsi ar seksualiai konkuravo su kitais patinais“, – naujienų agentūrai AFP sakė miškų regioninio skyriaus pareigūnas Satishas Chandra Rai.

„Stebime jo elgesį. Dvidešimties pareigūnų grupė nuolat bando jį sekti, nes mūsų svarbiausias prioritetas – apsaugoti šį gyvūną“, – sakė jis.

Dramblys šiuo metu juda prie savo kaimenės ir tikriausiai bandys į ją sugrįžti. Nenuspėjamam ir greitai judančiam gyvūnui pavyko pasprukti nuo jį sekančių pareigūnų.

Antradienį dramblys savo straubliu pakėlė ir mirtinai uždaužė lauke buvusią senolių porą.

S. Ch. Rai sakė, kad dramblys žudo tik netyčia jo kelyje atsiduriančius žmones, taip pat tuos, kurie per arti prisiartina, jį provokuoja ar fotografuoja.

„Jis nesilaužia į namus ir nepuola žmonių tyčia“, – sakė pareigūnas.

„Norime pažiūrėti, ar jis bus priimtas į bandą. Jei ne – reiškia, jis iš tiesų blogas“, – pridūrė jis.

Indijoje gyvena apie 30 tūkst. dramblių – jie sudaro apie 60 proc. visos Azijos laukinių dramblių populiacijos.

Pastaraisiais metais Indijoje padaugėjo dramblių nužudymo atvejų, taip pat incidentų, kai šie gyvūnai užmuša žmones.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)