Sergejus Cichanouskis, populiarus „YouTube“ tinklaraštininkas, iki suėmimo bandęs kandidatuoti 2020 metų Baltarusijos prezidento rinkimuose ir konkuruoti su diktatoriumi Aliaksandru Lukašenka, stojo prieš teismą Gomelio mieste, pranešė nepriklausoma žmogaus teisių grupė „Viasna“.

Jam gresia iki 15 metų kalėjimo.

Taip pat teisiami penki aktyvistai, tarp jų ir opozicijos veikėjas Mikola Statkevičius.

Teismo posėdis Gomelyje vyko už uždarų durų sulaikymo centre, kur S. Cichanouskis laikomas jau daugiau nei metus, sakė „Viasna“.

Tyrimo komitetas, tiriantis stambius nusikaltimus Baltarusijoje, kovo mėnesį pareiškė, kad S. Cichanouskis ir jo bendražygiai „manipuliavo visuomenės sąmone“ naudodamiesi socialine žiniasklaida.

Tyrėjai teigė, kad jų „melagingi kreipimaisi“ priviliojo šimtus žmonių dalyvauti gatvių riaušėse ir kitoje veikloje, „šiurkščiai pažeidžiančioje viešąją tvarką“.

„Visi supranta, kad tai nėra teismo procesas, o asmeninis kerštas ir represijos iš to, kuris užgrobė valdžią ir ją išsaugojo naudodamas smurtą“, – ketvirtadienį vaizdo žinutėje sakė 38 metų S. Cichanouskaja, kuri vietoj savo vyro kandidatavo Baltarusijos prezidento rinkimuose ir tapo populiaria lydere.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)