95 metų monarchė per savo ilgą valdymą tradiciškai kas savaitę priimdavo premjerus, bet su B. Johnsonu nuo pernai kovo, kai dėl COVID-19 pandemijos buvo pirmąkart buvo įvestos karantino priemonės, savaitinius pasitarimus rengdavo tik telefonu.

Karalienė taip pat tiesiogiai bendravo su premjeru, kai anksčiau šį mėnesį susitiko su Didžiojo septyneto (G-7) lyderiais, kurių susitikimą Jungtinė Karalystė organizavo Anglijos pietvakarinėje Kornvalio grafystėje.

Trečiadienio susitikimas, per kurį karalienė dėvėjo alyvų spalvos suknelę, laikomas grįžimo prie įprastos padėties Bakingamo rūmuose Londono centre ženklu.

Prasidėjus pandemijai Elizabeth kartu su savo 99 metų vyru princu Philipu (Filipu) išvyko į Vindzoro pilį, esančią į vakarus nuo Londono.

Priemones socialiniam atstumui palaikyti, siekiant apsaugoti senyvą karališkąją porą, karališkieji rūmai praminė „HMS Bubble“ („Jos Didenybės laivas „Burbulas“).

Kaip pranešama, po Philipo mirties šių metų balandį karalienė dabar daugiausiai laiko praleis vienoje iš savo rezidencijų Berkšyre.

Ketvirtadienį įvyko pirmoji tiesioginė titulų suteikimo ceremonija. Šiam mažesnio masto renginiui Šv. Jokūbo rūmuose Londone vadovavo karalienės vyriausias sūnus – sosto įpėdinis princas Charlesas (Čarlzas).

Titulus priėmę 32 dalyviai dėvėjo apsaugines kaukes, o stebėtojų nebuvo. Be to, titulai buvo suteikiami kiekvienam svečiui atskirai.

Britanijoje prie įprastai artimos padėties grįžtama nepaisant pastaruoju metu gausėjusių COVID-19 atvejų. Naujas sergamumo šuolis visų pirma siejamas du nauju koronaviruso variantu „Delta“, pirmąsyk aptiktu Indijoje.

Trečiadienį vyriausybės statistika rodė, kad per pastarąją parą šalyje buvo užregistruota daugiau kaip 16 tūkst. koronavirusinės infekcijos atvejų. Šis skaičius buvo daugiau kaip 5 000 didesnis nei antradienį ir didžiausias nuo vasario.

Be to, mirė dar 19 koronavirusu užsikrėtusių žmonių, o bendras pandemijos aukų skaičius Jungtinėje Karalystėje viršijo 128 000.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)