Laikraštis „Corriere della Sera“ antradienį pranešė, kad Vatikano atstovai birželio 17 dieną atvyko į Italijos ambasadą prie Šventojo Sosto ir įteikė notą – oficialų diplomatinį pareiškimą – su prašymu pakeisti įstatymo tekstą.

Vatikano spaudos tarnyba patvirtino verbalinės notos įteikimą.

„Jei tai kelia nerimą Šventajam Sostui, tai tikrai kelia nerimą kiekvienam iš mūsų“, - antradienio spaudos konferencijoje apie šį klausimą kalbėjo kardinolas Kevinas Josephas Farrellas.

Kaip rašoma laikraščio pranešime, Katalikų Bažnyčia laiko, kad šis socialdemokrato Alessandro Zano parengtas įstatymas apriboja jos laisves, kurios buvo pažadėtos.

Jos yra grindžiamos Vatikano ir Italijos 1984 metais pasirašytu susitarimu. Jis reglamentuoja, pavyzdžiui, Bažnyčios organizavimo laisvę.

Vatikanas yra susirūpinęs, kad įstatymas, pavyzdžiui, neatleidžia valstybinių mokyklų nuo organizavimo kokių nors renginių nacionalinei dienai prieš homofobiją ir transfobiją, toliau rašoma pranešime.

Tai yra beprecedentis Vatikano veiksmas abiejų valstybių santykių istorijoje, bent jau kiek tai yra viešai žinoma, rašė toliau „Corriere della Sera“.

Bet dėl A. Zano įstatymo projekto kol kas ginčijasi politikai ir aktyvistai. Jam pritarta tik vienuose iš dviejų parlamento rūmų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)