Sulaikyta moteris pasijuto blogai, jai į areštinę iškviesta greitoji pagalba.

„Ana Kuzminych buvo sulaikyta šiandien Maskvoje; ji buvo nuvežta į policijos skyrių, kur buvo surašytas protokolas“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė advokatas Ilja Utkinas.

Už nepaklusimą pareigas einančio policijos pareigūno teisėtiems reikalavimams Rusijoje gali būti baudžiama iki 15 parų laisvės atėmimu.

Pasak teisininko, jo klientė blogai pasijuto, todėl jai į areštinę buvo iškviesta greitoji pagalba.

Be A. Kuzminych, antradienį Maskvoje buvo sulaikyti dar keli „Pussy Riot“ nariai. Tarp jų yra Aleksandras Sofejevas, praeitą naktį sulaikytas už alkoholio vartojimą gatvėje, taip pat savivaldybės deputatė Liusia Štein. Kaip ir A. Kuzminych, L. Štein kaltinama nepaklusimu policininkui.

Vėliau kita „Pussy Riot“ narė Marija Aliochina pranešė, kad taip pat buvo sulaikyta.

„Beveik pusmetį man buvo taikomas griežčiausias namų areštas be pasivaikščiojimų... Visi mano draugai iš „Pussy Riot“ sulaikomi, o dabar ir aš esu policijos autobuse“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė M. Aliochina.

Jos advokatė Olga Karlova savo ruožtu pranešė „Interfax“ išvykusi aplankyti savo klientės areštinėje.

„Kol kas nežinome sulaikymo priežasčių“, – pažymėjo O. Karlova.

M. Aliochinai šiuo metu taikomas namų areštas, paskirtas baudžiamojoje byloje dėl „kurstymo pažeisti kovos su COVID-19 taisykles“ per sausį Maskvoje surengtą protestą prieš vyriausybę.

„Interfax“ kol kas negavo tarnybų oficialių komentarų dėl šių sulaikymų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)