Ministerijos duomenimis, per 24 val. nustatytos 125 naujos infekcijos. Pasak ministerijos vadovo Chezy Levy, 70 proc. atvejų patvirtintas užsikrėtimas delta atmainos koronavirusu.

Pusė infekuotųjų yra vaikai, o trečdalis buvo paskiepyti, pridūrė jis.

Delta atmaina iš pradžių buvo aptikta Indijoje ir yra laikoma itin užkrečiama.

Dar birželio viduryje Izraelis kasdien registravo vienženklius infekcijų skaičius. Praėjusią savaitę nacionaliniu mastu atšaukta kaukių dėvėjimo prievolė.

Tačiau pastarosiomis dienomis kai kurie apribojimai buvo sugrąžinti – sekmadienį dviejų miestų vaikams nurodyta vėl dėvėti kaukes, užfiksavus du protrūkius mokyklose.

Vienoje Binjaminos mokykloje 45 moksleiviai užsikrėtė koronavirusu ir taip pat užfiksuota maždaug 10 naujų infekcijos atvejų Modine.
Abu protrūkiai mokyklose yra siejami su iš užsienio grįžusiais žmonėmis ir labiau užkrečiamu delta atmainos koronavirusu, skelbė vietos žiniasklaida.

Dėl padidėjusių infekcijų skaičių ir delta atmainos plitimo valdžios institucijos paskelbė rekomendaciją skiepyti 12–15 m. amžiaus vaikus. Anksčiau rekomendacija galiojo aukštos rizikos pacientams ir norintiems išvykti į užsienį.

Izraelis nuo savo skiepijimo kampanijos pradžios bent viena vakcinos doze paskiepijo 5,5 mln. gyventojų. Iš jų abi dozes yra gavę 5,1 mln. žmonių.

Pastaraisiais mėnesiais šalyje smarkiai sumažėjo naujų infekcijų ir sunkių ligos atvejų. Šiuo metu Izraelyje sunkia ligos forma serga tik 22 žmonės, palyginti su 1,2 tūkst. sausio pabaigoje.

Pastaruoju metu vis daugiau nerimo kelia iš Indijos paplitusi delta atmaina. Jungtinėje Karalystėje COVID-19 atvejų skaičius auga eksponentiškai tarp jaunesnių ir daugiausia neskiepytų amžiaus grupių.

Jungtinėje Karalystėje fiksuojamas didžiausias naujų koronaviruso atvejų skaičius nuo pat vasario vidurio. Nerimaujama, kad nauja susirgimų banga, sukelta itin sparčiai plintančios delta atmainos, piko nepasieks dar kelias savaites.

Praėjusį ketvirtadienį Jungtinėje Karalystėje nustatyta 11 tūkst. naujų koronaviruso atvejų, devyniolika žmonių mirė, skelbia Sveikatos departamentas. Jungtinės Karalystės visuomenės sveikatos atliktas tyrimas atskleidė, kad naujų atvejų daugėja visose amžiaus grupėse, tačiau dažniausiai užsikrečia 20–29 metų britai.

Šalies vyriausybė skelbia, kad bent viena vakcinos doze jau paskiepyti net aštuoni suaugusieji iš dešimties, bet to dar maža.

Šie duomenys iliustruoja, kaip delta atmaina, pirmiausia nustatyta Indijoje, sutrukdė valdžios planus birželį atsisakyti paskutinių galiojančių pandemijos ribojimų. Šalies ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pirmadienį pranešė tokį sprendimą atidedantis keturioms savaitėms, kad kuo daugiau britų galėtų gauti antrąją vakcinos dozę, kuri, anot mokslininkų, veiksmingai saugo ir nuo naujosios atmainos.

„Labai svarbu pasiskiepyti – tiek dėl savęs, tiek dėl kitų. Naujų atvejų daugėja visose amžiaus grupėse ir šalies regionuose, vis daugiau žmonių atsiduria ligoninėse“, – pabrėžia Jungtinės Karalystės visuomenės sveikatos medicinos vadovė Yvonne Doyle.

„Imperial College London“ atliktas tyrimas, kurio išvados skelbiamos ketvirtadienį, parodė, kad COVID-19 šalyje ir toliau plinta eksponentiškai, o plitimą skatina jaunos nepasiskiepijusios amžiaus grupės.

Dabartinis atvejų augimas neabejotinai baigsis nauja ligoninių krize, ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė vyriausiasis šalies medicinos pareigūnas Chrisas Whitty, skelbia „Press Association“.

„Kiek tęsis ta naujoji banga, mes negalime pasakyti, tai parodys artimiausios kelios savaitės“, – pridūrė ekspertas. Jis taip pat perspėja, kad Valstybinė sveikatos tarnyba turėtų jau dabar ruoštis naujai susirgimų bangai šaltuoju sezonu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)