Praėjusią savaitę Ženevoje susitikę JAV vadovas Joe Bidenas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sutarė dėl ambasadorių sugrąžinimo.

Rusijos ambasadorius Anatolijus Antonovas į Jungtines Valstijas sugrįžo sekmadienį.

Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as žurnalistams sakė, kad JAV ambasadorius J. Sullivanas „sugrįš į Maskvą šią savaitę“.

Maskvos ir Vašingtono diplomatiniai ryšiai buvo kone visiškai nutrūkę po J. Bideno, apkaltinusio Kremlių kišimusi į JAV rinkimus ir kibernetinių atakų vykdymu, inauguracijos.

J. Bidenui kovą prilyginus V. Putiną „žudikui“, Rusija žengė retą žingsnį – atšaukė konsultacijoms savo ambasadorių A. Antonovą ir pareiškė, kad JAV pasiuntinys irgi turėtų grįžti į Vašingtoną.

J. Sullivanas Maskvą paliko balandį, JAV ir Rusijai apsikeitus sankcijomis bei išsiuntus viena kitos diplomatų.

Gegužę Maskva įtraukė JAV į „nedraugiškų“ valstybių, kurioms draudžiama įdarbinti savo ambasadose Rusijos piliečius, sąrašą. Vienintelė kita šiame sąraše esanti valstybė yra Čekija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)