Dešiniojo sparno kandidatei K. Fujimori, kuri, nepatvirtintais duomenimis, šiek tiek atsilieka nuo kairiųjų kandidato į prezidentus Pedro Castillo, gresia korupcijos teismas, jei rinkimus ji pralaimės.

Jei ji laimėtų, teismas vyktų ne iškart, o pasibaigus jos kadencijai.

K. Fujimori jau praleido metus ir keturis mėnesius tardymo izoliatoriuje dėl kaltinimų paėmus pinigų iš didelio skandalo centre atsidūrusios Brazilijos statybų milžinės „Odebrecht“ nesėkmingoms prezidentinėms kampanijoms 2011 ir 2016 metais finansuoti. K. Fujimori visus kaltinimus neigia.

Pernai gegužę ji dėl koronaviruso protrūkio buvo paleista už užstatą, jai uždrausta išvykti iš Peru ar bendrauti su bylos liudytojais bei kitais atsakovais.

Prokurorai yra sakę, kad sieks 30 metų įkalinimo bausmės 46 metų K. Fujimori, už korupciją nuteisto buvusio prezidento Alberto Fujimori dukrai.

Birželio 11-ąją, kelios dienos po rinkimų, prokuroras Jose Domingo Perezas (Chosė Domingas Peresas) apkaltino K. Fujimori kontaktais su bylos liudytojais ir paprašė teismo ją sulaikyti.

Liudytojas Miguelis Angelis Torresas kaip patarėjas lydėjo K. Fujimori į vieną spaudos konferenciją po rinkimų.

Pirmadienį po kelias valandas užtrukusio teismo posėdžio teisėjas Victoras Zuniga (Viktoras Suniga) atmetė „nepagrįstą prašymą“ atšaukti K. Fujimori paleidimą už užstatą, bet įspėjo ją ateityje griežtai laikytis paleidimo sąlygų.

Prokuroras žadėjo apskųsti sprendimą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)