Susitikime su JAV prezidentu dalyvaus Afganistano prezidentas Ashrafas Ghanis ir Aukštosios nacionalinio susitaikymo tarybos pirmininkas Abdullah Abdullah, sekmadienį nurodė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki.

Susitikimo metu bus „pabrėžta stipri JAV ir Afganistano partnerystė, tęsiantis karių išvedimui“, sakoma Baltųjų rūmų pranešime spaudai.

J. Bidenas balandį paskelbė, kad JAV išves visus Afganistane esančius savo karius iki rugsėjo 11-osios, ar praėjus kiek mažiau nei 20 metų po to, kai prasidėjo JAV karinis buvimas šioje šalyje. JAV paskelbus apie karių išvedimą, tokiu pavyzdžiu pasekė ir daugiau Vakarų valstybių.

Karių išvedimas prasidėjo gegužę. Nuo tada talibano pajėgos pradėjo keletą puolimų ir perėmė kelių Afganistano rajonų kontrolę. Taip imta nerimauti dėl vyriauusybės Kabule stabilumo, pasibaigus JAV kariniam buvimui.

Tačiau JAV anksčiau nurodė, kad toliau teiks Afganistanui diplomatinę ir ekonominę pagalbą.

„JAV toliau glaudžiai bendradarbiaus su Afganistano vyriausybe, siekiant užtikrinti, kad ši šalis daugiau niekada netaptų JAV grėsmę keliančių teroristinių grupuočių prieglobsčiu“, – sakoma sekmadienį paskelbtame pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)