Lėktuvas, kuriuo skrenda kovą konsultacijoms atšauktas ambasadorius Anatolijus Antonovas, 9 val. 20 min. Lietuvos laiku pakilo iš Maskvos Šeremetjevo oro uosto. Lėktuvas iš pradžių skris į Niujorką, iš kur ambasadorius nuvyks į Vašingtoną, skelbė Rusijos naujienų agentūros.

„Atsižvelgiant į prezidentų susitikimo rezultatus, aš tikiuosi konstruktyvaus darbo su savo kolegomis iš Amerikos, kad būtų galima plėtoti lygiateisius ir pragmatiškus ryšius“, – agentūra „Ria Novosti“ citavo A. Antonovą. Jis pridūrė esąs „optimistiškai“ nusiteikęs.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį po susitikimo su savo kolega iš JAV Joe Bidenu pranešė, kad Maskva ir Vašingtonas susitarė dėl ambasadorių grįžimo.

Diplomatiniai Maskvos ir Vašingtono ryšiai pasiekė krizės tašką, kai J. Bidenas pradėjo eiti pareigas ir apkaltino Kremlių kišimusi į JAV rinkimus ir įvykdžius kibernetinių atakų.

Po to, kai J. Bidenas prilygino V. Putiną „žudikui“, Rusija kovą ėmėsi precedento neturinčio žingsnio ir atšaukė savo ambasadorių A. Antonovą bei pareiškė, kad JAV pasiuntinys Johnas Sullivanas taip pat turėtų grįžti į Vašingtoną.

Gegužę Rusija oficialiai paskelbė JAV „nedraugiška“ valstybe ir uždraudė šios šalies ambasadoje dirbti Rusijos piliečiams. Šiame „nedraugiškų“ valstybių sąraše, be JAV, yra tik Čekija.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)