Nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, Ukraina kovoja su Rusijos remiamais separatistais Donecko ir Luhansko srityse. Per konfliktą jau žuvo daugiau nei 13 tūkst. žmonių, o beveik 1,5 mln. žmonių teko palikti savo namus.

Kijevas kaltina Maskvą parūpinant karių ir ginklų, siekiant kurstyti konfliktą.

Savo interneto svetainėje paskelbtame pranešime Ukrainos prezidentūra teigė, kad D. Firtašo atžvilgiu įvestas „visas sankcijų paketas“, nors nepateikta smulkesnės informacijos.

„Valstybės saugumo tarnybos ir žvalgybos duomenys rodo, kad verslininkui priklausančios titano įmonės tiekė žaliavas Rusijos Federacijos karinėms įmonėms“, – sakoma pranešime.

Vieno turtingiausių Ukrainos žmonių ir kadaise nušalinto prorusiško prezidento Viktoro Janukovičiaus šalininko D. Firtašo atžvilgiu Jungtinėse Valstijose yra paskelbta paieška dėl kaltinimų kyšininkavimu ir reketu.

2014 metų kovo mėnesį jis buvo sulaikytas Austrijoje dėl JAV pareikštų kaltinimų, o šalies teismas 2019 metais nusprendė, kad verslininkas gali būti išduotas.

Visgi D. Firtašas tebėra Austrijoje, kur jis apskundė sprendimą dėl ekstradicijos ir gali ten likti, kol bus priimtas galutinis sprendimas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)