Kadenciją baigiantis nuosaikių pažiūrų prezidentas Hassanas Rouhani sakė, kad jo įpėdinis buvo išrinktas per ankstesnę dieną vykusį balsavimą, bet neįvardijo nugalėtojo, nors daugelis neabejoja, kad pergalė atiteko E. Raisi.

„Sveikinu žmones su jų pasirinkimu, – sakė H. Rouhani. – Mano oficialūs sveikinimai bus vėliau, bet jau žinome, kas per šiuos rinkimus surinko pakankamai balsų ir kas šiandien yra išrinktas liaudies.“

Du kiti ultrakonservatyviojo sparno kandidatai – Mohsenas Rezai ir Amirhossein Ghazizadeh Hashemi – tiesiogiai pasveikino E. Raisi.

„Sveikinu... Raisi, išrinktą tautos“, – Irano žiniasklaida citavo A. Ghazizadeh Hashemi.

M. Rezai savo ruožtu per „Twitter“ išreiškė viltį, kad E. Raisi sugebės suformuoti „stiprią ir populiarią vyriausybę šalies problemoms spręsti“.

Vienintelis reformų šalininkas tarp keturių kandidatų – buvęs centrinio banko valdytojas Abdolnasser Hemmati – irgi per tviterį pasveikino E. Raisi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)