Ketvirtadienį panašus skaičius laikinojo premjero Nikolo Pašiniano šalininkų Jerevane buvo susirinkę į jo paskutinį kampanijos mitingą prieš balsavimą.

Armėnai sekmadienį balsuos pirmalaikiuose parlamento rinkimuose, sušauktuose N. Pašiniano siekiant užbaigti politinę krizę, kurią išprovokavo pernai patirtas žeminantis karinis pralaimėjimas Azerbaidžanui.

Viešosiose nuomonės apklausose N. Pašiniano partija „Pilietinis susitarimas“ žengia koja kojon su buvusio prezidento R. Kočariano rinkimų bloku.

Rinkimuose varžysis rekordinis skaičius politinių jėgų – keturi blokai ir 22 partijos, dauguma jų – prorusiškos. Prognozuojama, kad didelei daliai jų nepavyks prasimušti į parlamentą.

Armėnijos žmogaus teisių ombudsmenas įspėjo rinkimų kampanijos dalyvius dėl pernelyg aštrios retorikos, pakursčiusios nuogąstavimus, kad po balsavimo gali kilti neramumai, jei kandidatai tvirtins, kad būta pažeidimų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)