„Esame jau pakeliui. Laikas žengti į naują etapą“, – teigė ji.

Norvegijos vakcinacijos kampanijai pasiekus didelės pažangos, premjerė pranešė apie trečiąją iš keturių šalies atsidarymo fazių.

Nuo sekmadienio baruose bus vėl galima prekiauti alkoholiu po vidurnakčio, sporto rungtynes vėl galės stebėti iki 5 tūkst. žmonių.

Vestuvėse ir vakarėliuose šalyje vėl galės dalyvauti iki 100 žmonių. Taip pat bus padvigubintas namuose rengiamuose vakarėliuose galinčių dalyvauti žmonių skaičius – jis sieks 20, neatsižvelgiant į tai, ar žmonės yra vakcinuoti.

Suaugusiems žmonėms sportuojant nebereikės laikytis saugaus atstumo, bus atšauktos rekomendacijos vengti kelionių šalies viduje.

Bus sušvelnintos ir kelionių į užsienį sąlygos, nors kai kurie pandemijos apribojimai ir toliau liks galioti.

Nuo liepos 5 d. Norvegijos užsienio reikalų ministerija atšauks rekomendaciją nesilankyti Europos teritorijoje, išskyrus tuos atvejus, kai tai būtina.

Saviizoliacijos reikalavimai bus švelninami nuo birželio 21 d. – keliautojams iš Europos nebereikės tam tikro laiko tarpo praleisti specialiame viešbutyje.

Remiantis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, Norvegijoje 100 tūkst. gyventojų tenkantis užsikrėtimo atvejų skaičius yra 61.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)