„Mūsų tarnybų ir mūsų sąjungininkų slaptųjų tarnybų atliktos analizės leidžia mums be jokios abejonės teigti, kad kibernetinė ataka buvo surengta iš Rusijos Federacijos teritorijos“, – pranešime teigė J. Kaczynskis, pridurdamas, kad ji paveikė „aukšto rango ministrus“.

„Aukšto rango Lenkijos pareigūnai ministrai, įvairių politinių partijų parlamentarai buvo tapę šios kibernetinės atakos taikiniais“, – tvirtino J. Kaczynskis.

Trečiadienį šią beprecedentę kibernetinę ataką aptarė Lenkijos parlamentarai.

Praeitą savaitę nežinomi programišiai įsilaužė į už vakcinaciją atsakingo Lenkijos vyriausybės kanclerio Michalo Dworchyko privatų elektroninį paštą. Dalis nutekintų elektroninių laiškų buvo paviešinti susirašinėjimo programėlėje „Telegram“.

M. Dworczykas neigia vietos žiniasklaidos informaciją, kad buvo nutekinti slapti dokumentai, o dalis paskelbtų laiškų esą yra suklastoti.

„Laiškų kalba ir sakinių sintaksė bei publikuotų failų metaduomenys rodo, kad visa tai buvo parengta rusakalbių“, – praeitą savaitę sakė M. Dworczykas.

J. Kaczynskio teigimu, šios kibernetinės atakos tikslas buvo „destabilizuoti šalį“.

Lenkijos ir Rusijos santykiai yra itin prasti dėl Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos ir paramos Baltarusijos autoritariniam lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)