„Nustačius žalos dydį, asmeniškai atsiskaitysiu valstybės vadovui Vladimirui Vladimirovičiui [Putinui]. Tikriausiai prašysime finansinės pagalbos“, – žurnalistams sakė S. Aksionovas.

Pasak jo, „daugelyje namų padėtis yra katastrofiška“.

Ketvirtadienį Krymą talžė ciklonas, atnešęs dviejų mėnesių kritulių normą pusiasalio rytuose, o valdžia paskelbė nepaprastąją padėtį.

Apie 350 namų buvo apsemti, beveik 1,4 tūkst. žmonių buvo evakuoti, energijos, dujų ir vandens tiekimas buvo sutrikdytas. Labiausiai nukentėjo Kerčė: daugeliu šio miesto gatvių galima buvo judėti tik valtimis.

Naktį į penktadienį pietinėje pakrantėje prasidėjo smarki liūtis, per parą irgi iškirto dviejų mėnesių kritulių norma. Jaltoje iš krantų išsiliejus dviem upėms, buvo užtvindytos požeminės perėjos, o kai kuriose gatvėse vandens lygis buvo pakilęs iki juosmens.

Stiprūs vandens srautai šlavė automobilius, susisiekimas viešuoju transportu buvo paralyžiuotas, išjungtas centrinis vandentiekis.

Įvažiavimas į miestą buvo uždarytas, prasidėjo gyventojų ir turistų evakuacija.

Pusiasalyje paskelbtas audros pavojus dėl smarkių liūčių ir stipraus vėjo. Daugelyje kurortinių regionų Krymo pietuose ir pietryčiuose galimos purvo nuošliaužos.