Padegamųjų balionų atakos ir antskrydžiai didina spaudimą trapioms paliauboms tarp Izraelio ir palestiniečių anklavą valdančio islamistų judėjimo „Hamas“, įsigaliojusių gegužės 21 dieną ir užbaigusių ankstesnes 11 dienų trukusią intensyvią ginkluotą konfrontaciją.

„Per pastarąją parą iš Gazos Ruožo į Izraelio teritoriją buvo leidžiami padegamieji balionai“, – sakoma Izraelio kariuomenės pranešime.

„Atsakydami... naikintuvai smogė kariniams objektams ir raketų leidimo vietai, priklausantiems teroro organizacijai „Hamas“, – pridūrė kariškiai.

Palestiniečių anklave esantys AFP žurnalistai irgi pranešė girdėję sprogimų. Kariuomenė nurodė smogusi taikiniams Gazos mieste ir Kan Junise anklavo, turinčio apie 2 mln. gyventojų, pietuose.

Tuojau po šių smūgių kovotojai paleido ugnį iš sunkiųjų kulkosvaidžių žydų valstybės link, o Izraelyje aidėjo apie oro atakas perspėjančios sirenos.

Ketvirtadienis buvo jau trečia diena, kai Gazos Ruožo kovotojai leido balionus į Izraelį, nurodė izraeliečiai ugniagesiai, kovojantys su šių priemonių sukeltais keliais gaisrais.

Pirmajai padegamųjų balionų bangai sukėlus gaisrų antradienį, Izraelio kariuomenė anksti trečiadienį irgi surengė atsakomųjų smūgių.

Vėliau, šioms atakoms tęsiantis, karinės oro pajėgos naktį į penktadienį smogė dar kartą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)