Abu lyderiai trečiadienį Ženevoje surengė savo pirmąjį tiesioginį susitikimą, siekdami sumažinti augančią įtampą tarp Maskvos ir Vašingtono, dvišaliams santykiams pasiekus žemiausią lygį nuo Šaltojo karo pabaigos.

„Esame pasirengę tęsti šį dialogą tiek, kiek yra pasirengę Amerikos atstovai“, – sakė V. Putinas, kurio komentarus transliavo televizija.

Kremliaus šeimininkas pridūrė, kad susitikimo atmosfera buvo „gana draugiška“ ir kad abu lyderiai „galėjo suprasti vienas kitą svarbiausiais klausimais“.

Paprašytas apibūdinti savo kolegą amerikietį, V. Putinas pareiškė, kad JAV prezidento vaizdavimas spaudoje neturi nieko bendra su realybe.

„Bidenas yra profesionalas – dirbant su juo reikia būti labai dėmesingam, kad ko nors nepraleistum“, – pažymėjo V. Putinas.

„Kas iš to, jeigu jis kartais painiojasi? Jo spaudos sekretorė yra jauna, išsilavinusi, graži moteris – ji pati nuolat painiojasi“, – pareiškė Rusijos prezidentas, turėdamas omenyje Baltųjų rūmų atstovę spaudai Jen Psaki.

„Taip nėra todėl, kad ji yra prastai išsilavinusi ar turi blogą atmintį – tiesiog, kai žmonės mano, kad tam tikri dalykai yra antraeiliai, jie neskiria jiems pakankamai dėmesio“, – sakė rusų lyderis.

V. Putinas pridūrė, jog „amerikiečiai mano, kad niekas nėra svarbiau už juos pačius“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)