„Šiandienos reidai ir areštai „Apple Daily“ [redakcijoje] Honkonge parodo, kad Pekinas Nacionalinio saugumo įstatymu naudojasi taikydamasis į kitokios nuomonės balsus, o ne spręsdamas visuomenės saugumo [problemas]", – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Raabas.

„Spaudos laisvė yra viena iš Kinijos pažadėtų teisių Bendrajai deklaracijai apsaugoti ir turėtų būti gerbiama“, – sakė D. Raabas.

„Apple Daily“ ir už grotų esantis jo savininkas Jimmy Lai jau seniai yra rakštis Pekino pašonėje, nes tvirtai palaiko prodemokratinį judėjimą šiame tarptautiniame finansų centre ir aštriai kritikuoja autoritarinius Kinijos vadovus.

Daugiau kaip pusė tūkstančio policijos pareigūnų dalyvavo ketvirtadienį apyaušriu surengtoje operacijoje. Policija informavo, kad reidas surengtas dėl „Apple Daily“ straipsnių, kuriuose buvo raginama imtis sankcijų prieš Honkongo ir Kinijos vadovus.

Penki leidinio vadovai buvo sulaikyti dėl „slapto susitarimo su užsienio valstybe ar išorės jėgomis sukelti grėsmę nacionaliniam saugumui“, nurodė policija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)