Radijui „Echo Moskvy“ V. Putino atstovas papasakojo apie Rusijos ir JAV lyderių derybas kibernetinio saugumo klausimu ir pažymėjo, kad jokių susitarimų viršūnių susitikime nesiekta.

„Susitarimų nepasiekta, o ir negalėjo būti pasiekta, [nes] niekas tokių uždavinių nekėlė“, – sakė jis.

„Dėl kibernetinio saugumo, sakykime, konstatuotas supratimas, kad reikia kalbėtis ir tai labai svarbu... Artimiausiu metu – ir prezidentas Putinas tai sakė – bus paleistas ekspertų dialogo kibernetinio saugumo klausimais mechanizmas“, – sakė D. Peskovas..

Pasak jo, šio dialogo metu bus nuodugniai aptarinėjamos „ir atakos, ir bendrai grėsmės lygis“.

Kalbėdamas apie tai, ar viršūnių susitikime buvo pateikta kokių nors kibernetinių atakų iš Rusijos prieš JAV įrodymų, D. Peskovas sakė: „Niekada per valstybių vadovų derybas... nepateikiama jokia konkreti, sakykime, operatyvinių... veiksmų medžiaga. Tai ne prezidentų reikalas“.

Tuo pačiu D. Peskovas pabrėžė: „Prieš viršūnių susitikimą ir jo metu akcentuota, kad niekas nekaltina Rusijos vyriausybės, ir jokių kaltinimų rusams nepareikšta.“

Jis nurodė, kad tai labai svarbu ir kad Rusija tai vertina gan pozityviai. „Kalbama apie tai, kad kai kurie šių atakų elementai, amerikiečių manymu, vienaip ar kitaip galėjo vykti iš Rusijos teritorijos,... [kad] tai gali būti fiziniai asmenys, dar kas nors... Taip teigia amerikiečiai“, – sakė jis.

V. Putinas savo ruožtu pateikė duomenis, rodančius, kad daugiausiai programišių atakų ir kibernetinių atakų įvykdoma iš kitų valstybių teritorijų, pirmiausia – iš JAV, sakė D. Peskovas.

„Tai taip pat visiškai nereiškia, kad Amerikos valdžia yra kaip nors su tuo susijusi. Jokiu būdu. Tačiau tam vienareikšmiškai reikia dvišalio bendradarbiavimo... Buvo patvirtintas potencialus pasirengimas apie tai kalbėtis“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)