Privati kompanija „Luma Energy“, birželio 1 dieną perėmusi salos elektros perdavimo ir paskirstymo sistemą, nurodė, kad dėl kol kas nežinomų priežasčių nuo interneto atsijungė trys padaliniai. Iš pradžių buvo paveikta maždaug 190 tūkst. vartotojų, bet vėliau kompanija socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad elektros tiekimas buvo atnaujintas daugiau kaip 252,7 tūkst. klientų ir kad daugiau kaip 4 tūkst. klientų elektros vis dar neturi.

Kompanijos atstovai į žurnalistų skambučius neatsakė.

Po naujausio incidento socialinę žiniasklaidą užliejo skundai, nes tūkstančiai žmonių pastarosiomis dienomis buvo priversti išmesti maisto produktų ir šaldytuvuose laikytinų vaistų, tokių kaip insulinas. Kai kas taip pat skundėsi dėl sugadintų prietaisų, nes nuo praėjusio ketvirtadienio, kai be elektros liko 900 tūkst. žmonių, elektros tiekimas nebuvo stabilus.

Trečiadienio incidentas įvyko kelios valandos po „Luma Energy“ įspėjimo, kad ateinančias tris naktis paslaugų tiekimas bus nutraukiamas dėl anksčiau suplanuotų priežiūros darbų vienoje elektrinėje ir vyriausybinės kompanijos „Puerto Rico Electric Power Authority“ (PREPA) elektros gamybos sutrikimų. Vėliausias elektros dingimas nėra susijęs su šiais planuojamais paslaugų nutraukimais, nurodė „Luma Energy“.

Tai dar vienas iššūkis „Luma Energy“, turinčiai pagerinti elektros perdavimo sistemą Perto Rike. Tikėtasi, kad kompanija greitai išspręs problemas, nors perėmė senstančią infrastruktūrą ir trapų elektros perdavimo tinklą, nestiprintą nuo uragano „Maria“ 2017 metais. Po to uragano kai kurie klientai elektros neturėjo visus metus.

Elektra saloje pastaruoju metu dingsta taip dažnai, kad keli merai paskelbė ekstremaliąją padėtį ir dalijo prasčiausioje padėtyje atsidūrusiems gyventojams generatorius bei ledą, be to, samdė privačias komandas elektros tiekimui atkurti, nes „Luma Energy“ informavo neturinti pakankamai brigadų.

Anksčiau trečiadienį „Luma Energy“ pranešė, kad vis dar tiria, kas sukėlė didelį gaisrą vienoje svarbioje pastotėje, nulėmusį elektros dingimą praėjusį ketvirtadienį. Kompanija pridūrė, kad tyrimui reikės dar keturių ar šešių savaičių.

Šiaurės Amerikos kompanijoms ATCO bei „Quanta“ priklausanti „Luma Energy“ buvo įkurta Puerto Rikui aptarnauti ir pagal 15 metų kontraktą su vietos vyriausybe, kuri vis dar yra salos elektros generatorių savininkė ir eksploatuotoja, teikia paslaugas maždaug 1,5 mln. vartotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją