Vyriausybės užsakymu atliktas tyrimas parodė, kad nuo gegužės 3 dienos iki birželio 7 dienos užsikrėtimų padaugėjo 50 proc., ir tai sutapo su delta koronaviruso atmainos, pirmą kartą aptiktos Indijoje, o dabar vyraujančios JK, pakilimu.

Gegužės 20 – birželio 7 dienomis visoje JK atliktų beveik 110 000 testų duomenys rodo, kad COVID-19 atvejų kas 11 dienų padvigubėja, daugiausia jų – šiaurės vakaruose, kur užsikrėtusių žmonių yra 1 iš 670.

Duomenys pateikiami tuo metu, kai parlamentarai pritarė koronaviruso apribojimų pratęsimui Anglijoje iki liepos 19 dienos, nors ministras pirmininkas Borisas Johnsonas patyrė didelį pasipriešinimą iš savo partijos narių dėl tokio atidėjimo.

Tačiau premjerą palaikė leiboristai, pritarę planui atidėti ribojimų atšaukimą keturioms savaitėms, siekiant gauti daugiau laiko vakcinavimui.

Parlamentarai balsavo už 461, prieš 60, taigi 401 balsų dauguma pritarė, kad apribojimai būtų pratęsti.

Ekspertai iš Londono imperatoriškojo koledžo teigė nustatę, kad pastarąsias kelias savaites vyksta „greitas perėjimas“ nuo alfa (Kento) atmainos, kuri pirmą kartą pasirodė JK 2020 metų rugsėjį, prie delta atmainos, ir ši dabar sudaro iki 90 proc. visų koronaviruso atvejų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)