Į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai rado senolę su keliomis durtinėmis žaizdomis ir teikė jai medicinos pagalbą, kol atvyko medikų brigada.

Nukentėjusioji buvo nuvežta į vietos ligoninę. Tikimasi, kad moteris išgyvens, nurodė San Francisko policijos departamentas išplatintame pranešime.

Detektyvai netoli nusikaltimo vietos aptiko peilį ir gavo 35 metų vyro nuotrauką, kuri buvo išplatinta visiems policijos pareigūnams. Po dviejų valandų pareigūnai aptiko įtariamąjį ir jį sulaikė.

Vyrui bus pareikti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti, smurto prieš senyvo amžiaus žmogų, taip pat dėl sunkaus nusikaltimo, kurį asmuo įvykdė būdamas paleistas už užstatą.

Tyrėjai aiškinasi, ar nusikaltimą paskatino rasiniai motyvai, nurodė policija.

San Fransiske ir visose Jungtinėse Valstijose koronaviruso pandemijos metu smarkiai padaugėjo prieš azijiečių kilmės žmones nukreiptų išpuolių.

Pietų Kalifornijos pareigūnai trečiadienį pranešė tiriantys kaip galimą neapykantos nusikaltimą dar vieną išpuolį prieš azijiečių kilmės moterį. Vyras užpuolį moterį pirmadienį apie 13 val., kai ji ėjo į darbą Los Andželo priemiestyje Kalver Sityje.

Užpuolimą nufilmavo stebėjimo kameros. Policija išplatino šią vaizdo medžiagą, siekdama nustatyti iš nusikaltimo vietos pabėgusio užpuoliko tapatybę.

Kalver Sičio policijos departamentas informavo, kad prie savo būsimos aukos priėjęs vyras paprašė cigaretės. Kai moteris atsakė jos neturinti ir ėmė eiti, jai už nugaros atsistojęs užpuolikas sušuko rasistinį įžeidimą ir smogė jai į dešinę galvos pusę. Po smūgio moteris nukrito ant žemės, nurodė policija.

Ugniagesiai suteikė moteriai medicinos pagalbą dėl gilios plėštinės žaizdos dešinėje ausyje ir nuvežė ją į ligoninę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)