Trumpame įraše B. Modu, kuris dar žinomas Sahaba vardu, prisistato kaip naujasis „Boko Haram“ vadeiva. Vaizdo įrašą agentūrai AFP perdavė šaltinis iš „Boko Haram“ aplinkos.

ISWAP vadas Musabas Al-Barnawis jau mėnesio pradžioje garso įraše paskelbė, kad A. Shekau negyvas. Jo teigimu, A. Shekau sprukdamas nuo ISWAP kovotojų nusižudė. Jis esą susisprogdino per mūšius miške Borneo valstijoje.

„Boko Haram“ vadas buvo „didis neramumų kurstytojas, persekiotojas ir destruktyvus tautos lyderis, - sakė tada ISWAP lyderis. – Tai buvo žmogus, vykdęs neįsivaizduojamą terorizmą ir žiaurumus“. Dėl siaubingo A. Shekau, kurio tikslus amžius nežinomas, brutalumo nuo jo esą nusisuko net radikalūs islamistai. Jam vadovaujant, „Boko Haram“ 2014 metais Čiboke pagrobė 276 moksleives. Tada šis incidentas sulaukė atgarsio visame pasaulyje.

ISWAP 2016-aisiais atsiskyrė nuo „Boko Haram“. Nuo tada grupuotė kritikavo „Boko Haram“, kad ši puola musulmonų civilius ir naudoja moteris kaip mirtininkes. Tarp „Boko Haram“ tikslų yra šariato įvedimas visoje Nigerijoje ir vakarietiško švietimo draudimas.

Pranešimų apie tariamą A. Shekau mirtį būdavo ir anksčiau, pastarąjį kartą – 2016-aisiais, kai Nigerijos kariuomenė pareiškė, kad jis žuvo per oro antskrydį. „Boko Haram“ tada to nepatvirtino.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją