„Manome, kad atnaujinta partnerystė, kuri mums leistų išnaudoti visą artimo bendradarbiavimo su Rusija potencialą, yra tolima perspektyva, todėl turime būti realistiški ir pasiruošti santykių su Rusija pablogėjimui ateityje“, – sakė jis.

Pristatęs naują ataskaitą, kurioje detalizuojama „strategija, siekiant labiau nuspėjamų ir stabilesnių santykių“, J. Borrellis tikino, kad reikia atstumti, apriboti ir kartu įsitraukti į dialogą su Rusija.

ES santykiai su Rusija dar pablogėjo po to, kai ES Maskvai įvedė sankcijų dėl Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno sulaikymo, o Rusijos valdžia atsakė Briuselio pareigūnams įvestomis sankcijomis.

Pristatytą ataskaitą ES lyderiai aptars kitą savaitę vykstančio viršūnių susitikimo metu. Jie siekia įtvirtinti bendrą požiūrį į Rytų kaimynę, nepaisant nesutarimų tarp kai kurių valstybių narių dėl to, kaip elgtis su Vladimiru Putinu.

„ES ir vėl parodė vienybę, nepaisydama Rusijos pastangų mus suskaldyti, ši vienybė ir toliau yra didžiausias mūsų turtas, jos reikia laikytis dar stipriau“, – tikino ES diplomatijos vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)