Į vadinamąjį „baltąjį sąrašą“ šalių ir regionų, kuriems netaikomas kelionių draudimas, bus įtraukta Albanija, Šiaurės Makedonija, Serbija, Libanas, JAV, Taivanas, Makao ir Honkongas, nurodė jie.

ES šalys narės vis dar galės įvesti keliautojams iš šių šalių prievolę parodyti neigiamą COVID-19 testą ar atvykus laikytis saviizoliacijos, tačiau patvirtinus atnaujintą sąrašą bus rekomenduojama netaikyti jiems bendrojo pobūdžio apribojimų.

ES 2020 m. kovą dėl pandemijos uždarė savo išorines sienas nebūtinosioms kelionėms ir per pastaruosius metus vedė nuolatos atnaujinamą sąrašą blokui nepriklausančių valstybių, kurių gyventojams leidžiama atvykti į Europą.

Patvirtintame sąraše šiuo metu yra Japonija, Australija, Izraelis, Naujoji Zelandija, Ruanda, Singapūras, Pietų Korėja ir Tailandas.

Šalys gali būti įtrauktos į sarašą, jei pastarųjų 14 dienų sergamumas ten yra mažesnis nei 75 atvejai 100 tūkst. gyventojų. JAV atitinkamas skaičius, Europos ligų kontrolės ir prevencijos centro (ECDC) duomenimis, šiuo metu sudaro 73,9.

Apie tai skelbiama praėjus dienai po to, kai Briuselis ir Vašingtonas atnaujino draugiškesnius santykius per JAV prezidento Joe Bideno ir ES vadovų Ursulos von der Leyen ir Charleso Michelio susitikimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją