Tai esą buvo padaryta parodžius iniciatyvą iš Baltarusijos pusės, pažymi agentūra „Reuters“. Ši naujiena pasirodė birželio 15-ąją, likus dienai iki Rusijos ir Jungtinių Valstijų prezidentų susitikimo Ženevoje.

S. Cichanouskaja buvo pagrindinė autoritarinio Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos varžovė 2020-ųjų rugpjūtį vykusiuose prezidento rinkimuose. Besibaimindama dėl savo šeimos saugumo, netrukus po balsavimo pabaigos ji išvyko iš Baltarusijos. Šiuo metu ji su vaikais gyvena Lietuvoje, kur toliau kovoja prieš oficialiai paskelbtus rugpjūtį vykusių prezidento rinkimų rezultatus, primena svoboda.org.

Baltarusijos valdžia S. Cichanouskają įtraukė į „ieškomiausių asmenų“ sąrašą, kai ši paragino savo šalininkus rengti masinius protestus.

Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos atsisakė pripažinti rinkimų rezultatus ir A. Lukašenkos nelaiko teisėtai išrinktu Baltarusijos prezidentu.

Pagrindinė Baltarusijos sąjungininkė Rusija, išreikšdama solidarumą su A. Lukašenkos režimu, įtraukė S. Cichanouskają į savo ieškomų asmenų sąrašą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)