Prezidentas Joe Bidenas, reikšdamas liūdesį dėl šios „liūdnos ribos“ peržengimo, paragino amerikiečius toliau skiepytis nuo koronaviruso.

JAV pirmauja pasaulyje pagal mirčių nuo koronaviruso skaičių. Po jų rikiuojasi Brazilija ir Indija.

„Vis dar prarandama per daug gyvybių“, – pirmadienį pareiškė J. Bidenas, pažymėjęs, kad pandemijos aukų skaičius smarkiai sumažėjo nuo pandemijos piko, tačiau faktas, kad žmonės tebemiršta, yra „tikra tragedija“.

„Mūsų laukia daugiau darbo, kad įveiktume šį virusą. Ir dabar ne laikas nuleisti mūsų sargybą. Prašau, kuo greičiau pasiskiepykite“, – kalbėjo prezidentas.

Didžiulę vakcinacijos kampaniją JAV sveikatos apsaugos institucijos pradėjo gruodį, kai buvo patvirtintos pirmosios vakcinos. Balandį kampanija pasiekė piką, kai per dieną buvo sušvirkščiama daugiau kaip 4 mln. vakcinų dozių.

Tačiau nuo to laiko vakcinavimo tempas sulėtėjo, o nepaskiepyti žmonės vis dar gali užsikrėsti COVID-19.

Tik kiek daugiau nei 52 proc. JAV gyventojų – 174 mln. žmonių – yra gavę bent vieną vakcinos, kurių šalyje yra patvirtinta trys, dozę, sako sveikatos apsaugos pareigūnai.

J. Bidenas yra paskelbęs siekį, kad iki liepos 4-osios, kai minima Jungtinių Valstijų Nepriklausomybės diena, bent vieną skiepų dozę būtų gavę 70 proc. suaugusiųjų, tačiau programa gali nepasiekti šio tikslo.

Vis dėlto Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo antradienį paskelbė, kad jo valstija jau pasiekė šį tikslą, tad galima atšaukti paskutinius ribojimus dėl koronaviruso.

„Pasiekėme 70 proc. vakcinaciją. Tai yra nacionalinis tikslas, ir mes jį pasiekėme anksčiau laiko. Ką reiškia 70 procentų? Tai reiškia, kad dabar mes galime grįžti į įprastą gyvenimą“, – pareiškė A. Cuomo apie savo valstiją, kuri buvo tapusi COVID-19 protrūkio JAV epicentru pandemijos pradžioje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)