Svarbių pažinčių turintis verslininkas Marianas Kočneris ir Alena Zsuzsova dabar vėl turės stoti prieš teismą dėl tiriamosios žurnalistikos atstovo Jano Kuciako ir jo sužadėtinės Martinos Kušnirovos nužudymo jų namuose netoli sostinės Bratislavos 2018 metų vasarį.

„Teismas nustatė, kad Specializuotas baudžiamasis teismas proceso metu padarė keletą klaidų, todėl grąžina bylą žemesnės instancijos teismui“, – sakė teisėjas Peteris Paluda.

27-erių J. Kuciakas ir M. Kušnirova buvo nušauti savo namuose po to, kai žurnalistas paskelbė keletą tekstų apie įtakingo verslininko, turinčio ryšių su aukšto rango politikais vyriausybėje, kyšininkavimą ir įtartinus sandorius.

Prokurorai tvirtino, kad M. Kočneris užsakė J. Kuciako nužudymą keršydamas už straipsnius, kuriuose buvo kalbama apie įvairius su nuosavybe susijusius jo nusikaltimus.

Savo kalboje teisme liepos mėnesį M. Kočneris neigė esąs susijęs su nužudymu.

„Aš ne šventasis, bet ir ne žudikas. Aš tikrai nesu kvailys, kuris nesuprastų, kur vestų žurnalisto nužudymas“, – kalbėjo jis teisme.

Iš penkių kaltinamųjų šioje byloje du pripažino savo kaltę ir jau buvo nuteisti.

Buvęs profesionalus karys Miroslavas Marčekas pripažino, kad nušovė J. Kuciaką ir jo sužadėtinę M. Kušnirovą, ir 2020-ųjų balandį teismas jam paskyrė 23 metų kalėjimo bausmę.

Ši dviguba žmogžudystė sukėlė krizę 5,4 mln. gyventojų turinčioje šalyje ir didžiausias demonstracijas po socialistinio bloko žlugimo laikų.

2018 metų kovą buvo priverstas atsistatydinti tuometinis šalies premjeras Robertas Fico ir jį pakeitė jo kolega iš populistinės partijos „Smer-SD“ Peteris Pellegrini.

Tačiau pernai vykusiuose rinkimuose pergalė atiteko opozicijai, ir darbą pradėjo nauja centro dešiniųjų vyriausybė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)