Gelbėtojai ropštėsi per sudaužytas plytas ir betono plokštes, ieškodami aukų po sprogimo, driokstelėjusio anksti sekmadienį turguje Hubėjaus provincijos Šijano mieste, kuomet gyventojai pirko šviežias daržoves ir kitą maistą pusryčiams.

Vietos pareigūnai per vėlai pirmadienį surengtą spaudos konferenciją pranešė apie padidėjusį žuvusiųjų skaičių ir tyrėjų komandos sudarymą.

10-ojo dešimtmečio pradžioje pastatytame dviaukščiame pastate veikė vaistinės, restoranai ir kitos įmonės. Iš gretimos teritorijos buvo evakuota daugiau nei 900 žmonių.

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas liepė nuodugniai ištirti sprogimo priežastį, kad būtų sukurta „gera atmosfera“ valdančiosios Komunistų partijos įkūrimo 100-osioms metinėms paminėti liepos 1 dieną, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Sprogimas buvo panašus į įvykusį 2013 metais šiaurės rytiniame Čingdao uostamiestyje; tąsyk žuvo 55 žmonės, po dujų nuotėkio susprogus požemiams vamzdynams.

Šalyje dažnai įvyksta panašių aukų pareikalaujančių incidentų – neretai dėl saugos normų nesilaikymo, prastos objektų priežiūros ir tarnybų korupcijos.

Viena didžiausių tokių nelaimių buvo didžiulis sprogimas, nugriaudėjęs 2015 metais Tiandzino uostamiesčio chemikalų sandėlyje. Tuomet žuvo 173 žmonės, daugiausia ugniagesiai ir policininkai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)