Ši parama, apimanti, be kita ko, radarų sistemas, bepiločius orlaivius ir saugaus ryšio įrangą, papildys 125 mln. dolerių (103 mln. eurų) vertės panašų paketą, apie kurį buvo paskelbta kovą, nurodė Pentagono atstovas Johnas Kirby (Džonas Kirbis).

Jo teigimu, pagalba skirta „padėti Ukrainos pajėgoms išsaugoti jų šalies teritorinį vientisumą ir pagerinti sąveiką su NATO“.

„Departamentas ir toliau ragina Ukrainą įgyvendinti reformas, atitinkančias NATO principus ir standartus, siekiant paskatinti jos euroatlantinius siekius“, – pažymėjo atstovas.

Europos Sąjunga ir NATO palaiko Kijevą nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo remti prorusiškus separatistus Rytų Ukrainoje.

Tuo pat metu Vakarai spaudžia Kijevą įgyvendinti politines ir ekonomines reformas.

Rytų Ukrainoje tebetvyro didelė įtampa. Separatistų teigimu, ukrainiečių pajėgos penktadienį nukovė penkis kovotojus. Kijevas savo ruožtu pareiškė, kad vienas jam ištikimas karys neseniai žuvo per bombardavimą.

J. Bidenas ir V. Putinas trečiadienį ruošiasi susitikti Ženevoje, kur turėtų aptarti ir padėtį Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)