Šalys, kuriose naujų COVID-19 atvejų savaitės rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 50–200 atvejų, nebebus priskiriamos „rizikos zonai“. Tačiau toliau išliks kelionių suvaržymai į šalis ir iš jų, kur šis rodiklis yra didesnis arba kur išplitusios kitos viruso atmainos, tokias kaip Britanija ar Indija.

„Su vasara į Vokietiją sugrįžta viltis ir pasitikėjimas. Daugelyje vietų naujų atvejų skaičius mažėja, ir vakcinuojama vis daugiau ir daugiau piliečių“, – kalbėjo H. Maasas.

„Po ilgų karantino mėnesių pagaliau galime tikėtis daugiau normalumo, tai galioja ir kelionėms“, – sakė jis.

Ministras taip pat pabrėžė, kad rekomendacijų nevykti į tam tikras šalis panaikinimas neturėtų būti laikomas „kvietimu elgtis nerūpestingai“.

Kalbėdamas apie naujas viruso atmainas jis perspėjo, kad „2021 metų vasarą niekas negali teigti, kad atostogaudamas netikėtai susidūrė su pandemija“.

Vokietija pastarosiomis savaitėmis atlaisvino daugumą dėl koronavirusinės pandemijos įvestų suvaržymų, leido atsidaryti parduotuvėms ir restoranams, penktadienį septynių parų naujų susirgimų vidurkiui siekiant 19 atvejų 100 tūkst. žmonių.

Tačiau iki šiol išlieka reikalavimas dėvėti apsaugines kaukes parduotuvėse, reguliariai testuoti moksleivius, o iš namų dirbantys darbuotojai kol kas negrįžta į darbo vietas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)