Kanarų salų aukščiausiasis teismas ir civilinė gvardija liūdną žinią patvirtino penktadienį. Skelbiama, kad mergaitės palaikai rasti krepšyje jūros dugne, iškilti į paviršių jiems neleido tėvo laivo inkaras.

37 metų Tomásui Gimeno priklausantis laivas rastas dreifuojantis praėjus dienai po trijų šeimos narių dingimo. Tragiška žinia ketvirtadienį perduota motinai ir mažųjų mergaičių artimiesiems. Vis dar ieškoma Annos ir T. Gimeno palaikų.

Spėjama, kad 37 metų T. Gimeno kartu su dukromis išplaukė laivu, kurį vėliau prie Tenerifės krantų rado policija. Laive pastebėta tėvo kraujo. Vandenyje rasta plūduriuojanti vaikiška automobilio sėdynė. Civilinės gvardijos atstovai patvirtino, kad ji buvo Annos.

Mergaitės viešėjo pas T. Gimeno, kuris savo buvusiai partnerei telefonu tą naktį pareiškė, kad ji niekada daugiau nebepamatys savo vaikų, tačiau žadėjo jais pasirūpinti.

Skelbiama, kad po skyrybų T. Gimeno negalėjo susitaikyti su mintimi, kad jo buvusi žmona užmezgė naujus santykius su kitu partneriu.

Tyrėjai laikosi teorijos, kad vyras galėjo turėti mažiausiai dar vieną bendrininką, padėjusį įgyvendinti dukrų pagrobimą, teigia šaltiniai, kuriuos cituoja naujienų agentūra „Efe“.

Paieškų operacijoje dalyvauja ir specializuoti oro ir jūrų daliniai. Ispanijos okeanografijos instituto paieškų laivas „Ángeles Alvariño“, aprūpintas sonarų sistemomis ir nuotoliniu būdu valdoma povandenine įranga, prie operacijos prisijungė gegužės pabaigoje. Laivas pirmadienį aptiko deguonies balionėlį ir apklotą, priklausantį T. Gimeno.

Ketvirtadienį aptiktas šešiametės kūnas. Pranešama, kad radiniai aptikti po vandeniu už kelių kilometrų nuo Tenerifės pakrantės.

Šalia sportinio krepšio su mergaitės palaikais rastas ir dar vienas tuščias krepšys.

Civilinės gvardijos vadovė Maria Gamez antradienį sakė, kad paieškos „itin sudėtingos“ dėl vietovės, kur vykdomos, dydžio.

Balandžio 27 dieną maždaug penktą valandą po pietų T. Gimeno apsilankė savo buvusios mylimosios, 35 metų Beatriz Zimmerman, namuose. Buvusi pora buvo sutarusi dėl vaikų lankymo teisių ir tvarkos. Vyras pasiėmė Anną, tuomet iš mokyklos pasiėmė ir Olivią. Dukras vyras nusivežė į namus Igueste de Candelaria savivaldybėje.

Vėliau atvyko B. Zimmerman pasiimti vaikų, tačiau niekas neatidarė durų, teigiama policijos ataskaitoje. Paskambinusi buvusiam gyvenimo partneriui, išgirdo, kad visi kartu vakarieniauja ir dukras vėliau jai parvešiantis pats.

Maždaug pusę aštuonių vakaro vyras buvo pastebėtas vietos įlankoje, tačiau nei stebėjimo kameros, nei apsauginiai vaikų kartų su juo nematė. T. Gimeno į savo laivą krovė lagaminų ir krepšių, prie savo baltos spalvos Audi A3 automobilio daiktų ėjo tris kartus. Kai grįžo iš trumpo pasiplaukiojimo, jį sustabdė civilinės gvardijos patrulis ir dėl koronaviruso komendanto valandos pažeidimo išrašė baudą.

Kiek po vidurnakčio T. Gimeno ir vėl pasirodė įlankoje, tada išplaukė paskutinį kartą. Kitą dieną rastas dreifuojantis jo laivas, inkaras nebuvo išmestas. Kiek vėliau rasta vaikiška sėdynė.

Dingimo naktį T. Gimeno su buvusia mylimąja telefonu kalbėjo penkis kartus. Kaip teigiama bylos dokumentuose, moteris jam skambino devintą valandą vakaro, norėdama pasiteirauti, kodėl jis ne namuose su dukromis, o jis atsakęs, kad išvažiavo pavakarieniauti.

Po valandos antro pokalbio metu jis pareiškęs, kad ji daugiau niekada nebepamatys mergaičių. Tą pačią žinią perdavė ir pusę vienuoliktos nakties ir dar po dešimties minučių. Iki vidurnakčio likus penkiolikai minučių vyro telefonas jau buvo išjungtas.

Kitą dieną B. Zimmermann policijos pareigūnams pranešė, kad T. Gimeno tėvai ją informavę, kad dingimo dieną sūnus su dukromis juos aplankė, tai, ką kalbėjo, „priminė atsisveikinimą“. Dingusio vyro draugai tvirtina, kad ir jų pokalbiai buvę panašūs – tarsi daugiau niekada nebepasimatytų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)