Avarija įvyko Kuzdaro rajone, Beludžistano provincijoje, nurodė vietos policijos pareigūnas Hafeezas Ullah Mengalas (Hafizas Ula Mengalas). Gelbėtojai išvežė žuvusiuosius ir sužeistuosius į karines ir valstybines ligonines, pridūrė jis.

Vienas sužeistų keleivių Imamas Bakhshas (Imamas Bachšas) naujienų agentūrai „The Associated Press“ telefonu sakė, kad keleiviai ne kartą perspėjo vairuotoją važiuoti atsargiau. Dėl nelaimės jis kaltino vairuotoją, kuris, pasak liudininko, klausėsi muzikos ir neatsargiai vairavo.

Pakistano sukarintų pajėgų „Levies“ pareigūnas Imranas Ahmadas nurodė, kad nelaimė įvyko dėl vairuotojo neatsargumo, tačiau nelaimės priežastys toliau tiriamos.

Maldininkai važiavo namo, į Dadu rajoną kaimyninėje Sindo provincijoje po apsilankymo vienoje sufijų šventovėje. Kuzdaro provincijos komisaro pavaduotojas Bashiras Ahmedas (Baširas Ahmedas) sakė, kad staigiame posūkyje vairuotojas nesuvaldė autobuso.

Pasak jo, autobusas buvo sausakimšas, nelaimės metu keletas maldininkų sėdėjo ant jo stogo. Kai kurie sužeistųjų yra kritinės būklės, nurodė pareigūnas. Tarp sužeistųjų yra ir autobuso vairuotojas, pridūrė jis.

„Nėra nė vieno keleivio, kuris nebūtų sužeistas per šią autobuso avariją“, – B. Ahmedas sakė naujienų agentūrai AP telefonu. Pasak jo, kasmet tūkstančiai žmonių atvyksta į minėtą šventyklą dalyvauti tikinčiųjų kongregacijoje. Visi žuvusieji ir sužeistieji yra iš Sindo provincijos.

Pakistane eismo nelaimės dažnos dėl prastai prižiūrimos infrastruktūros ir eismo taisyklių nepaisymo. Praėjusį mėnesį pietiniame Sukuro rajone apvirtus greitkeliu važiavusiam autobusui žuvo 13 keleivių ir 29 buvo sužeisti.

Prieš kelias dienas Gotkio rajone Sindo provincijos šiaurinėje dalyje susidūrus dviem traukiniams žuvo mažiausiai 65 keleiviai. Nelaimė įvyko pirmadienį blogai prižiūrėtoje geležinkelio atkarpoje šalia Daharkio miesto, iš Karačio į Sargodą važiavusiam „Millat Express“ traukiniui nulėkus nuo bėgių ir atsidūrus po kelių minučių priešinga kryptimi iš Ravalpindžio vykusio „Sir Syed Express“ traukinio kelyje.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)