Naujas šiitiškoje respublikoje pastatytas eskadrinis minininkas „Sahand“ ir žvalgybos laivas „Makran“ – pertvarkytas tanklaivis su mobilia pakilimo platforma sraigtasparniams – plaukia per Atlanto vandenyną, išvykę iš Irano pietinio Bandare Abaso uostamiesčio gegužės 10 dieną, pranešė kariuomenės vado pavaduotojas admirolas Habibollah Sayyari.

Laivai, šiuo metu esantys Atlanto vandenyno šiaurėje, jau atliko iki šiol ilgiausią ir sudėtingiausią Irano karinio jūrų laivyno kelionę ir toliau plauks savo keliu, nurodė H. Sayyari, bet maršruto detalių nepateikė.

Irano valstybinė televizija paskelbė trumpą vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip eskadrinis minininkas skrodžia Atlanto audringus vandenis.

„Karinis jūrų laivynas tobulina savo jūrinius pajėgumus ir įrodo savo ilgalaikį patvarumą nepalankiuose vandenyse ir esant nepalankioms oro sąlygoms Atlanto vandenyne“, – pareiškė H. Sayyari ir pridūrė, jog vykdant misiją karo laivai nesišvartuos jokios šalies uostuose.

Anksčiau šį mėnesį kilus gaisrui nuskendo Irano ginkluotųjų pajėgų didžiausias laivas – 207 m ilgio „Kharg“. Jis buvo naudojamas kitų karinių laivų atsargoms jūroje ir vykdant mokymus papildyti.

Pareigūnai nepateikė jokios to gaisro priežasties. Incidentas įvyko po 2019 metais prasidėjusios virtinės mįslingų sprogimų prekybiniuose laivuose Vidurio Rytų laivybos keliuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)