„Aukų ar žalos nebuvo“, – sakė pareigūnas.

Į šiaurę nuo Bagdado esančia Balado oro pajėgų baze naudojasi JAV kompanija „Sallyport“, aptarnaujanti Irako oro pajėgų naikintuvus F-16. Bazė ir anksčiau ne kartą buvo apšaudyta raketomis.

Kita JAV kompanija, „Lockheed Martin“, praėjusį mėnesį dėl susirūpinimo saugumu atšaukė savo darbuotojus iš šios bazės.

Per atakas prieš Balado bazę buvo sužeisti mažiausiai trys subrangovai užsieniečiai ir vienas subrangovas irakietis.

JAV dėl tokių atakų, reguliariai rengiamų ir prieš JAV interesus kituose objektuose, įskaitant Bagdado oro uostą, paprastai kaltina Irane esančias grupes.

JAV karių Irake yra dislokuota su karine koalicija, įkurta kovoti su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS). Irako vyriausybė 2017 metų pabaigoje paskelbė pergalę šioje kampanijoje.

Raketinės atakos laikomos priemone Vašingtonui spausti, kad šis išvestų visus likusius savo karius, kuriuos su Iranu susijusios frakcijos laiko okupacinėmis pajėgomis.

Balandžio viduryje proiranietiški kovotojai į Arbilio oro uostą pasiuntė droną su sprogmenimis. Tai buvo pirmas pranešimas apie tokio ginklo panaudojimą prieš bazę, kurioje yra Irake dislokuotų JAV karių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)