Vietos pareigūnų nuomone, gaisras ligoninės intensyviosios slaugos skyriuje maždaug 3 val. 30 min. (ir Lietuvos laiku) kilo dėl sugedusio kvėpavimo aparato.

Tyrimų komiteto vietos padalinio pranešime nurodoma, kad trys žmonės mirė apsinuodiję anglies viendeginiu, o dar septyni žmonės buvo hospitalizuoti.

Pradėtas tyrimas dėl įtariamo „nužudymo per aplaidumą“.

Tyrėjai sakė, kad gaisro priežastis tiriama, bet Riazanės regiono gubernatorius pranešė, kad gaisras tikriausiai kilo nuo kvėpavimo aparato.

„Vienoje intensyviosios slaugos skyriaus palatų sunkios būklės pacientui buvo prijungtas kvėpavimo aparatas, – valstybinei televizijai sakė gubernatorius Nikolajus Liubimovas. – Atrodo, kad tas kvėpavimo aparatas užsidegė.“

Pasak N. Liubimovo, aparatas buvo pagamintas Kinijoje. Jis nebuvo pritaikytas naudoti Rusijoje, nebuvo apsaugotas nuo „viršįtampio ir trumpųjų jungimų“.

Valstybinė televizija „Rossija 24“ pranešė, kad viena ligoninės slaugytoja nudegė 70 proc. kūno paviršiaus, jos būklė sunki.

Pranešime sakoma, kad gaisras kilo COVID-19 pacientams skirtoje palatoje.

2020 metų gegužę keli žmonės žuvo per gaisrus Maskvos ir Sankt Peterburgo ligoninėse, kuriuos, kaip manoma, sukėlė sugedę kvėpavimo aparatai.

Abiejose šiose ligoninėse naudoto modelio kvėpavimo aparatus vėliau gamintojas atšaukė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)