Izraelio lėktuvai atskrido iš Libano oro erdvės, sakoma pranešime ir nurodoma, kad „Damaske įvyko sprogimų“. SANA nepateikė informacijos apie žuvusius ar sužeistus žmones.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi, Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė apie „stiprius sprogimus, girdėtus Damaske ir aplink sostinę, ir po jų įvykusius Izraelio smūgius [Sirijos armijos] karinėms pozicijoms“.

Aviacijos smūgiai buvo nukreipti į rajoną „netoli Damasko tarptautinio oro uosto ir į Sirijos oro pajėgų batalioną Dumeiro regione, kur ginklų sandėliuose įvyko sprogimų“, nurodė SOHR. Dumeiras yra maždaug už 50 km nuo Damasko.

„Aviacijos smūgių taip pat buvo [centrinės] Chomso provincijos pietuose“, o šiaurinėje ir šiaurės vakarinėje „Chamos ir Latakijos provincijose buvo girdėti sprogimų“.

„Smūgiai nulėmė žmonių aukų Chomse, kur į taikiniais tapusias vietas išsiųsta gelbėtojų komandų“, – pranešė SOHR.

Pasak organizacijos, Chomso provincijoje žuvo mažiausiai aštuoni Sirijos režimo kovotojai.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) naujienų agentūrai AFP sakė, kad per smūgius, kurie surengti prieš pat vidurnaktį, „žuvo mažiausiai penki kariuomenės kariai ir trys sąjungininkų kovotojai“.

Pasak R. Abdel Rahmano, „tai pirmieji Izraelio smūgiai Sirijoje po neseniai įvykusio karo Gazos“ Ruože tarp Izraelio ir palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“.

Izraelio kariuomenė, kuri retai pripažįsta savo smūgius Sirijoje, AFP nurodė: „Nekomentuojame pranešimų užsienio žiniasklaidoje.“

Nuo karo kaimyninėje Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis įvykdė šimtus aviacijos smūgių Sirijos teritorijoje, taikydamasis į režimo pozicijas, Damasko sąjungininko Irano pajėgas ir Libano judėjimo „Hizbollah“ narius.

Izraelis nuolat kartoja, kad neleis Sirijai tapti jo nesutaikomo priešininko Irano bastionu.

Karas Sirijoje, kilęs režimui pradėjus slopinti demokratijos šalininkų protestus, per pastarąjį dešimtmetį virto sudėtingu, vis daugiau šalių įtraukiančiu konfliktu.

Pasak SOHR, per šį karą jau žuvo kone pusė milijono žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)