Felixas Maradiaga buvo sulaikytas po to, kai pasirodė prokuratūroje, kur jo atžvilgiu vykdomas tyrimas dėl įtariamų veiksmų prieš suverenitetą, terorizmo ir tarptautinių sankcijų vyriausybei palaikymo.

Jungtinės Valstijos savo ruožtu paragino pasaulį elgtis su D. Ortega kaip su „diktatoriumi“.

„Kandidato į prezidentus Felixo Maradiagos savavališkas areštas – jis yra trečias Nikaragvos opozicijos lyderis, areštuotas per 10 dienų, – turėtų išspręsti visas likusias abejones dėl Ortegos, kaip diktatoriaus, įgaliojimų“, – sakė aukščiausio rango JAV diplomatė Lotynų Amerikai Julia Chung.

„Tarptautinei bendruomenei nelieka nieko kito, kaip tik su juo elgtis kaip su tokiu“, – parašė ji socialiniame tinkle „Twitter“.

Vėliau antradienį policija pranešė apie kito potencialaus kandidato mesti iššūkį D. Ortegai lapkričio 7-osios rinkimuose, buvusio opozicijos koalicijos „Pilietinis aljansas“ vadovo Juano Sebastiano Chamorro areštą.

Jis buvo gavęs pranešimą atvykti į „interviu“ trečiadienį Generalinėje prokuratūroje pateikti pareiškimą apie bylą prieš nevyriausybinį Nikaragvos socialinės plėtros fondą, kuriam jis vadovavo iki 2018-ųjų.

Policijos pranešime sakoma, kad J. S. Chamorro atžvilgiu vykdomas tyrimas dėl panašių kaltinimų kaip ir F. Maradiagai.

Prieš pat areštą F. Maradiaga žurnalistams pasakė, kad jis buvo keturias valandas apklausiamas apie jo, kaip buvusio vienos nevyriausybinės grupės, daugiausia dėmesio skiriančios ekonominiams tyrimams, veiklą, apie tai, ar jis turi ryšių su prekiautojais narkotikais ir ar kelionėse į JAV jis prašė sankcijų Nikaragvai.

Jis teigė tyrėjams sakęs, jog prašė sankcijų „bet ne žmonėms, o vyriausybės pareigūnams, įvykdžiusiems nusikaltimų žmoniškumui, bausti“.

Praėjusią savaitę Nikaragvos pareigūnai sulaikė J. S. Chamorro pusseserę Cristianą Chamorro ir buvusį ambasadorių Jungtinėse Valstijose Arturo Cruzą Sequeirą, kuris buvo suimtas šeštadienį pagal prieštaringai vertinamą „išdavystės“ įstatymą, priimtą gruodžio mėnesį.

Pirmadienį teisėjas leido A. Cruzą Sequeirą suimti trims mėnesiams, kol bus atliekamas tyrimas. C. Chamorro tebėra namų arešte.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)