Už „ekstremistinę veiklą“ – arba jos skatinimą – gali būti skiriama iki šešerių metų. Jos finansavimas užtraukia bausmę iki penkerių metų.
Nepriklausoma naujienų svetainė tut.by, pati neseniai patyrusi valdžios represijas, teigia, kad pagal naująjį įstatymą yra sunku apibrėžti, kokia veikla galėtų būti laikoma ekstremistine.

Baltarusijos kaimynė ir sąjungininkė Rusija naudoja panašius kaltinimus religinių ir nacionalistinių organizacijų atžvilgiu, o pastaruoju metu tokią etiketę pritaikė įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno šalininkams.

Naujasis įstatymas taip pat numato iki septynerių metų kalėjimo už „smurtą ar grasinimą panaudoti smurtą“ prieš policiją ir iki trejų metų – už pasipriešinimą policijai.

Į baudžiamąjį kodeksą įtrauktas naujas straipsnis – iki penkerių metų kalėjimo už policijos darbuotojų ir jų šeimos narių asmeninės informacijos viešinimą.

Antradienį Europos Sąjungos, JAV, Jungtinės Karalystės, Šveicarijos ir Japonijos atstovų delegacija susitiko su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Vladimiru Makejumi ir paragino nutraukti „nežmonišką elgesį“ su aktyvistais ir nepriklausomais žurnalistais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)