K. Harris įspėjo skurdo ir smurto kamuojamos šalies gyventojus nelegaliai nevykti į JAV. Kas mėgins tai daryti, pasienyje esą bus grąžinti atgal. Tiems, kurie svarstioleistis į pavojingą kelionę prie JAV sienos, K. Harris sakė: „Nevykite“. JAV esą toliau vykdys savo įstatymus ir saugos sienas.

JAV viceprezidentė paskelbė, kad kartu su Gvatemala įsteigs darbo grupę dėl kovos su kontrabanda ir prekyba žmonėmis. Be to, planuojama programa moterims paremti bei bendradarbiavimas vykdant tyrimus dėl korupcijos.

JAV prezidentas Joe Bidenas kovą pavedė K. Harris rūpintis migracijos politika. Jos misijos tikslas yra kovoti su nelegalios migracijos priežastimis. Ši tema bus pagrindinė ir antrojoje jos kelionės stotelėje Meksikoje, kur ji antradienį susitiks su prezidentu Andrésu Manueliu Lópezu Obradoru.

Nelegali imigracija tapo keblia tema J. Bideno vyriausybei. Vien tik balandį prie JAV pietinės sienos buvo sustabdyta beveik 180 000 žmonių be galiojančių dokumentų, norėjusių patekti į šalį. Opozicijos esantys respublikonai kaltino J. Bideną dėl „krizės“ prie pietinės sienos, nes jis nepajėgia nuslopinti imigracijos.

Dešimčių tūkstančių žmonių pirmiausiai iš Meksikos, Gvatemalos, Hondūro ir Salvadoro atvykimas yra milžiniškas iššūkis JAV tarnyboms. Jos susiduria su didelėmis problemomis apgyvendinti sulaikytus migrantus. Nerimą pirmiausiai kelia vaikai ir jaunuoliai, atvykstantys be tėvų.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)