Grupę sudarė dvylika 26–62 metų amžiaus žmonių, veikusių socialiniame tinkle „Facebook“ bei rusiškajame VK. Jie naudojo paskyrą „Orderine Ario Romano“ (Romėnų arijų ordinas), sakoma karabinierių pranešime.

Pasak teisėsaugos, skelbdama savo turinį, „pakurstytą nacistinės, antisemitinės ir Holokausto neigimo ideologijos, o taip pat prieš žydus nukreiptų sąmokslo teorijų“, grupė ragino smurtauti prieš žydus ir užsieniečius.

Jie taip pat buvo pradėję planuoti išpuolį prieš neįvardintą NATO objektą, padedant panašiai kraštutinių dešiniųjų grupei iš Portugalijos, nurodė policija. Pasak pareigūnų, atakai ketinta panaudoti savadarbius sprogmenis.

Grupės nariams pareikšti kaltinimai dėl dalyvavimo nusikalstamame susivienijime siekiant skleisti propagandą, taip pat dėl etninės ir rasinės diskriminacijos kurstymo. Kol vyksta tyrimas, grupės nariai turės reguliariai registruotis policijoje.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, vienas iš asmenų, pas kuriuos policija atliko kratą, yra 39 metų Francesca Rizzi (Frančeska Rici), anksčiau patekusi į policijos akiratį dėl savo kraštutinių dešiniųjų pažiūrų.

Kaip rašo „La Respubblica“ ir kiti Italijos leidiniai, F. Rizzi, ant nugaros išsitatuiravusi svastiką ir nacių erelį, yra laimėjusi „Mis Hitler“ konkursą, 2019 metais organizuotą per socialinį tinklą VK.

Kol kas neaišku, ką konkrečiai reiškia grupės pavadinimas.

Italijos kraštutinių dešiniųjų pažiūrų grupuočių šaknys siekia fašistų diktatoriaus Benito Mussolini (Benito Musolinio) valdymo 1922–1943 metais laikus.

2018 metais vienas neonaciams prijaučiantis vyras apšaudė dešimtis migrantų iš Afrikos Mačeratos mieste, šešis iš jų sužeidė.

Manoma, kad šis išpuolis, įvykdytas per patį visuotinių rinkimų kampanijos įkarštį, buvo atsakas į jaunos italės nužudymą, dėl kurio kaltintas prekeivis narkotikais iš Nigerijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)