„Reuters“ ir „Bloomberg“ M. Voroncovą įvardijo kaip vyresniąją Rusijos prezidento Vladimiro Putino dukrą. Pats prezidentas šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė.

Interviu su M. Voroncova „Rossija 24“ eteryje buvo parodytas birželio 5-osios vakarą. Jis buvo įrašytas per Tarptautinį Sankt Peterburgo ekonomikos forumą. Birželio 4 dieną šiame forume pasisakė ir pats V. Putinas.

M. Voroncova federaliniame kanale buvo pristatyta kaip „medicinos mokslų kandidatė ir vyriausioji Rusijos sveikatos ministerijos Nacionalinio medicininių endokrinologinių tyrimų centro mokslinė darbuotoja“. Su „Rossija 24“ korespondente ji bendravo apie naujas technologijas bei tai, kaip, pasitelkus į pagalbą genetinius tyrimus, galima užkirsti kelią genetinėms ligoms.

Televizijos puslapyje internete interviu įrašas ir jo transkripcija skelbiami su antrašte „Marija Voroncova apie genetinius tyrimus ir jų įtaką ekonomikai“.

Kaip skelbia thebell.io, M. Voroncova priklauso 2019-2022 metų Rusijoje vykdomos genetinių technologijų vystymo programos tarybai. Minėtajam projektui Rusijos valdžia planuoja išleisti daugiau nei 200 mlrd. rublių.

Praeitų metų balandį Rusijos BBC tarnyba rašė, kad specialistė priklauso ir programoje dalyvaujančios dukterinės „Rosneft“ bendrovės „Genetinių technologijų vystymas“ stebėtojų tarybai. Reaguodamas į paskelbtą informaciją, „Rosneft“ padavė BBC į teismą. BBC teko informaciją apie M. Voroncovą iš straipsnio pašalinti, pareiškus, kad ji „neatitinka publikacijai reikiamų standartų“.

„Meduza“, remdamasi šaltiniais iš „Rosneft“, rašė, kad bendrovės vadovybė iš tikrųjų norėjo pakviesti M. Voroncevą prisijungti prie tarybos, tačiau vėliau šios idėjos nusprendė atsisakyti. Pagal laiką sprendimas sutapo su BBC paskelbta publikacija.

Delfi primena, kad praėjusią savaitę Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume kalbėjo ir numanoma jaunesnioji V. Putino dukra Katerina Tichonova.

Moteris dalyvavo sesijoje „BRIKS investicinių ginčų apžvalga: naujo arbitražo instituto įsteigimo perspektyvos“ ir kalbėjo vaizdo ryšiu.

Katerina Tichonova

K. Tichonova buvo pristatyta kaip Maskvos valstybinio M. V. Lomonosovo universiteto Sudėtingų sistemų matematinių tyrimų instituto direktoriaus pavaduotoja ir šnekėjo apie būtinybę vystyti investavimo į mokslo ir technologijų sritį mechanizmus.

„Dabar jaučiama nepakankama parama novatoriškoms technologijoms“, – pareiškė ji.

Kartu su V. Putino dukra vadinama moterimi sesijoje dalyvavo verslininkas Grigorijus Beriozkinas, Rusijos tiesioginių investicijų fondo vadovas Kirilas Dmitrijevas, užsienio reikalų viceministras Aleksandras Pankinas ir teisingumo ministras Konstantinas Čuičenko.

V. Putinas apie savo dukteris viešai nepasakoja.

Kremlius atsisako komentuoti K. Tichonovos tapatybės klausimą.

K. Tichonovos santuoka su rusų investuotoju Kirilu Šamalovu kėlė susirūpinimą dėl galimo interesų konflikto, kai Rusijos valstybinis pensijų fondas suteikė 1,54 milijardo eurų dydžio žemesnę nei rinkos vertė paskolą „Sibur“ – naftos pramonės kompanijai, kuri tuo metu iš dalies priklausė Kirilui Šamalovui.

Kaip pranešė „Bloomberg News“, K. Tichonova ir K. Šamalovas išsiskyrė. „Sibur“ neigė bet kokius konfliktus, susijusius su paskolos gavimu.

2017-aisiais savo išsamiausiame paaiškinime dėl jo dukteris supančios paslapties V. Putinas išreiškė troškimą, jog jo anūkai „gyventų kaip paprasti žmonės“ ir nepapultų į visuomenės akiratį.

„Matote, esmė ta, kad aš nenoriu, jog jie augtų tarsi karališkosios šeimos princai“, – aiškino V. Putinas, atsakydamas į televizijos laidoje, kurioje žiūrovai gali telefonu pateikti savo klausimus, išsakytą pasiteiravimą.

„Jiems reikia normalios aplinkos ir įprastinio bendravimo su kitais vaikais. Tą pačią minutę, kai aš atskleisiu jų vardus ir amžių, juos iš karto atpažins ir tuomet jau niekados nebepaliks ramybėje“, – pareiškė V. Putinas.

Jis tikino, kad jo dukterys „dirba mokslo ir švietimo srityje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)