Pasak prezidento, jo Rusijos kolega Vladimiras Putinas tiesiogiai vaizdo ryšiu stebės, kaip Belgrade vakcina užpildomi pirmieji buteliukai.

Serbija tapo pirmąja Europos valstybe, neskaičiuojant Batlarusijos, pradėjusia rusiškos vakcinos gamybą.

„Po kelių dienų mes turėsime serbiškų skiepų, kuriuos galėsime pasiūlyti savo piliečiams, taip pat ir... visame pasaulyje“, – sakė jis žurnalistams.

Panašus projektas numatytas su Kinijos vakcina „Sinopharm“, pridūrė A. Vučičius.

Pasak pareigūnų, per ateinančius keturis ar šešis mėnesius planuojama pagaminti keturis milijonus dozių vakcinos „Sputnik V“.

Vakcina „Sputnik V“ iki šiol yra registruota daugiau nei 65 pasaulio šalyse, tačiau Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų reguliavimo tarnybos šio preparato dar nepatvirtino.

Penktadienį Rusijos pareigūnai pareiškė, kad vakcinos „Sputnik V“ tvirtinimo procesas Europoje vyksta „pagal planą“, ir artimiausiais mėnesiais šis preparatas turėtų būti patvirtintas.

Serbija yra įsigijusi milijonus dozių vakcinų nuo COVID-19 iš Rusijos, Kinijos ir Vakarų gamintojų. Skiepijimo kampanija pradžioje vyko žaibiškai greitai, vienu metu pasiskiepyti galėjo ir šalyje esantys užsieniečiai.

Dabar po dvi vakcinos dozes yra gavę beveik trečdalis šalies gyventojų.

Tačiau nuo kovo pareigūnams sunkiai sekasi įkalbėti žmones ateiti skiepytis. Skiepijimas vykdomas ir prekybos centruose, o pasiskiepijusiems net siūlomos piniginės išmokos ar kuponai.

Serbijoje registruota daugiau nei 710 tūkst. užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejų ir beveik 7 tūkst. su ja susijusių mirčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)