Kreipdamasis į tautiečius per radiją, ministras pirmininkas Viktoras Orbanas paaiškino, kad nėra prasmės tęsti jo vyriausybės vadovaujamą vakcinacijos programą, atsižvelgiant į krūvį, su kuriuo dėl šio vajaus susiduria gydytojai ir ligoninės.

Vietoje to asmenys galės patys susitarti dėl skiepijimo atskiruose punktuose, kurių skaičius bus sumažintas, nurodė V. Orbanas.

Pasak vyriausybės vadovo, 54 proc. iš 10 mln. Vengrijos gyventojų jau paskiepyti bent pirmąja doze, iš jų 38 proc. – visiškai imunizuoti.

Užtikrinusi rusiškų ir kiniškų preparatų, taip pat – sutartis su ES pasirašiusių Vakarų bendrovių gaminamų skiepų, Vengrija tapo vakcinavimo lydere Bendrijoje.

V. Orbano teigimu, šalyje esama daugiau vakcinų dozių nei skiepijimui užsiregistravusių žmonių, o artimiausiais mėnesiais šis perteklius turėtų dar labiau išaugti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją