Pilnai paskiepytais laikomi tie, kurie likus mažiausiai dviem savaitėms iki atvykimo gavo antrąją vakcinos dozę. „Johnson & Johnson“ vakcinos atveju turi būti praėjusios keturios savaitės. Lengvatos galioja visiems piliečiams iš „žalių“ šalių. Tai yra visos ES valstybės bei kai kurios trečiosios šalys, pavyzdžiui, Australija, Pietų Korėja ir Japonija.

Įvažiavimo reikalavimų sušvelninimas sutampa su tolesniais ribojimų atšaukimais. Nuo trečiadienio Prancūzijoje vėl galės atsiverti kavinių ir restoranų vidaus erdvės. Naktinė komendanto valanda prasidės tik 23.00 val., o ne 21.00 val. kaip iki šiol.

Atvykstantiems iš „oranžinių“ šalių, pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos ir JAV, ir toliau bus reikalingas neigiamas testo rezultatas – net jei asmuo yra paskiepytas. Nepaskiepyti asmenys iš šių šalių, be to, turės nurodyti būtiną atvykimo priežastį ir septynias dienas izoliuotis.

Tie, kas atvyksta iš „raudonų“ šalių – Brazilijos, Pietų Afrikos ar Indijos – taip pat turi nurodyti svarią apsilankymo priežastį, pavyzdžiui, profesinius ar šeiminius motyvus. Jiems taip pat reikalingas neigiamas testas bei iki 10 dienų izoliacija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)