Opozicija daugiau kaip 11 valandų trukusiame žodžių mūšyje kaltino A. Babišą klaidomis kovoje su pandemija. Nuo pandemijos pradžios ES narėje registruota daugiau kaip 30 000 su COVID-19 infekcija siejamų mirčių.

Galiausiai lemiamą vaidmenį suvaidino tai, kad komunistai prieš balsavimą demonstratyviai paliko salę, užuot balsavę prieš vyriausybę.

„Mes nedalyvausime šiame teatre, - sakė partijos pirmininkas Vojtechas Filipas. – Ši vyriausybė neturi mūsų pasitikėjimo – tačiau dešinioji opozicija turi jo dar mažiau“.

Prezidentas Milošas Zemanas pareiškė, kad, kaip bebūtų, leis vyriausybei tęsti darbą iki spalio pradžioje vyksiančių rinkimų. Čekijos istorijoje tik kartą balsavimas dėl nepasitikėjimo vyriausybe buvo sėkmingas.

A. Babišas sulaukia spaudimo keliuose frontuose. Jam gresia kaltinimai dėl sukčiavimo, susijusio su ES parama. Be to, multimilijardierius kaltinamas interesų konfliktais kaip verslininkas ir politikas.

A. Babišas per debatus užsipuolė Piratų partiją, kuri pirmauja naujausiose apklausose. „Mes nenorime Čekijoje daugiakultūrės ir ekofanatiškos piratų valstybės“, - sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją