Jis tai pareiškė ketvirtadienį Patrų mieste per diskusiją dėl Graikijos užsienio politikos, surengtą tarptautinėje konferencijoje regiono plėtros klausimais.

N. Dendias buvo paprašytas „įvertinti Europos Sąjungos santykius su Aliaksandro Lukašenkos režimu“, taip pat pranešti, ar vyksta debatai dėl tolesnių sankcijų Minskui. „Manau, kad reikia skelbti naujas sankcijas“, - sakė ministras.

Anot jo, tai, kas įvyko, - visiškai nepriimtina. „Pirmiausia galime prisiminti labai griežtą Graikijos premjero Kyriakoso Mitsotakiso pareiškimą šiuo klausimu, kuris baigėsi žodžiais „jau gana“, mūsų aiškią poziciją ES Ministrų Taryboje ir mūsų visišką pritarimą visiems mėginimams įvesti sankcijas. Ir tas faktas, kad ES dar nepaskelbė sankcijų pačiam Lukašenkai, suteikia jam galimybę pradėti dialogą su opozicija ir nekliudomai atvesti savo šalį į rinkimus. Nes mes galiausiai norime, kad pilietinė visuomenė galėtų išsakyti savo nuomonę“, - pabrėžė N. Dendias.

Pasak jo, incidentas nebus užmirštas. „Mes nuolat atkakliai reikalausime paleisti Baltarusijos valdžios neteisėtai sulaikytą žmogų, apsaugoti žmogaus teises Baltarusijoje, demokratizuoti visuomenę ir galiausiai surengti rinkimus“, - pažymėjo ministras.

Gegužės 23 d. iš Graikijos į Lietuvą skridęs „Ryanair” laineris po melagingo pranešimo apie neva jame esančią bombą buvo priverstinai nutupdytas Minsko oro uoste. Ten Baltarusijos pareigūnai sulaikė juo skridusį opozicijos aktyvistą Ramaną Pratasevičių ir jo draugę Sofiją Sapegą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)