Trečiadienį lankydamasis Sen Sirk Lapopi gyvenvietėje šalies pietuose E. Macronas taip pat pažymėjo, kad 50 proc. suaugusių Prancūzijos gyventojų jau yra paskiepyti bent viena vakcinos nuo COVID-19 doze. Anot prezidento, šis rodiklis yra „lūžio taškas“ Prancūzijos vakcinavimo kampanijoje.

Pastaruoju metu gerokai paspartėjus vakcinų tiekimui, pareigūnai anksčiau šią savaitę uždegė žalią šviesą skiepytis visiems suaugusiems šalies gyventojams. Tai buvo padaryta keliomis savaitėmis anksčiau nei planuota.

Šaliai tik pradedant atsitiesti po didžiulės trečios pandemijos bangos, E. Macrono vyriausybė skuba plėsti vakcinavimo apimtis, siekiant sulėtinti naujų koronaviruso atmainų plitimą.

Prezidentas paragino žmones išlikti „itin atsargius ir budrius“ bei pažymėjo, kad keliuose regionuose kol kas liks galioti reikalavimas lauke dėvėti kaukes.

43 metų E. Macronas, pernai gruodį pats persirgęs COVID-19, pirmadienį paskelbė, kad jis su žmona taip pat pasiskiepijo.

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras Olivier Veranas (Olivjė Veranas) vėliau trečiadienį televizijai TF1 sakė, kad paauglių skiepijimas bus neprivalomas – jie bus vakcinuojami savanoriškai, gavus tėvų sutikimą.

Anot ministro, pradėjus skiepyti paauglius, bus lengviau išvengti mokyklų uždarymo, kai rugsėjį prasidės nauji mokslo metai.

Šaliai atsigaunant po trečios pandemijos bangos, prancūzai jau gali mėgautis tam tikra laisve. Restoranams ir kavinėms jau leidžiama aptarnauti klientus lauke, o nuo birželio 9-osios lankytojai jau bus aptarnaujami ir viduje.

Sumažėjo ir ligoninių apkrova. Pastarosiomis savaitėmis intensyviosios terapijos skyriuose nuosekliai mažėjo COVID-19 pacientų. Trečiadienio duomenimis, šalies ligoninių intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydomi 2 574 pacientai. Balandžio gale jų buvo daugiau kaip 6 tūkstančiai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją